marți, 17 februarie 2009

make-up 2009

Rujul – intens sau mat?

Raspunsul include, in mod cert, ambele variante. In ceea ce priveste culoarea buzelor si modul de aplicare a rujului, tendintele sunt foarte variate in acest an.

Rosu intens – este una dintre tendintele vedeta ale anului 2009, amintind de perioada interbelica. Nuantele pot varia de la rosu mandarina spre rosu aprins, culoarea focului. Pentru a avea efectul scontat, asortati-l cu un machiaj al ochilor care sa includa un contur negru. Parul trebuie sa fie bine strans sau lasat pe spate, dar lins sau cu forme bine definite.

Ochii – in centrul atentieiChiar daca machiajul face parte din viata cotidiana a oricarei supereve, el continua sa ramana o adevarata arta al carei scop este frumusetea feminina insasi. Ca in fiecare an, in 2009 tendintele in materie de machiaj sunt in stransa legatura cu sursele de inspiratie pentru creatiile vestimentare si pentru coafuri.

Rosul aprins al buzelor si sprancenele foarte accentuate revin pe podium, amintind de imaginea glamour a vedetelor hollywoodiene din anii ’30. Pe de alta parte, exista o preferinta ce nu poate fi neglijata pentru machiajul dramatic, cu accent pe conturul intens, in culori inchise, al ochilor si pe evidentierea pometilor.


Negru si fumuriu – nu este nevoie sa mai precizam ca machiajul in nuante intunecate nu se va demoda niciodata. In 2009, preferinta pentru acest tip de machiaj se manifesta atat in ceea ce priveste tinutele de zi, cat si cele de seara. Pentru zi, adoptati o nuanta mai stearsa, cat mai naturala. Pentru seara puteti indrazni un negru intens, care da o alura dramatica unei aparitii ultra sofisticate.
Daca optati pentru acest gen de machiaj, trebuie sa stiti ca ochii vor fi in centrul atentiei. Pentru a mari efectul, alegeti o culoare pala de ruj. Daca vreti ca efectul dramatic sa fie sporit, atunci puteti alege pentru buze un rosu intens, cu contur clar. De asemenea, daca machiajul fumuriu al ochilor vi se pare prea puternic, il puteti deschide cu nuante discrete de bronz sau de albastru.

Niciun comentariu :