joi, 23 iulie 2009

COCO AVANT CHANEL BY LETERRIER





Cel mai asteptat film al anului in cercurile pasionatilor de moda, filmul ‘Coco avant Chanel’ este povestea biografica a geniului creator de moda Gabrielle Bonheur Chanel.

Filmul Coco Chanel / Coco avant Chanel povesteste prima parte a vietii lui Gabrielle Chanel pornind de la originile sale modeste depasite printr-o personalitate puternica, o determinare de neclintit precum si datorita ideilor sale inovatoare care au transformat-o pe protagonista intr-un simbol mondial al succesului si al libertatii de expresie artistica.
Faimoasa creatoare de moda Gabrielle Bonheur Chanel a parcurs un drum lung si anevoios pana la celebritate. Viata ei a debutat cu o copilarie nefericita, dupa moartea mamei, cele doua surori - Gabrielle si Adrienne - fiind abandonate de tatal lor intr-un orfelinat, iar ulterior fiind nevoite sa-si castige singure existenta.

Dupa ce este cantareata intr-o cafenea pariziana frecventata de catre soldati badarani, iar apoi cusatoreasa in atelierul unui croitor de provincie, tanara Gabrielle devine protejata bogatului Etienne Balsan si prietena fostei iubite a acestuia pe nume Emilienne d'Alencon. Nonconformista si rebela, feminista si incapatanata, dar si indragostita de atragatorul englez Arthur Capel, Gabrielle "Coco" Chanel isi manifesta talentul de designer vestimentar creand initial palarii pentru doamnele din Paris si apoi haine simple cu o croiala masculina, toate caracterizate prin stil si eleganta.
Filmul, regizat de Anne Fontaine, este bazat partial pe lucrarea biografica "L'irreguliere" a autorului Edmonde Charles-Roux si ii aduce in distributie pe: Audrey Tatou, Benoit Poelvoorde, Alessandro Nivola si Marie Gillain.

Tinutele din film au fost realizate de Catherine Leterrier, un designer de costume cu experienta de mai bine de 35 de ani in domeniul sau.



In portofoliul lui Leterrier intra costume din filme celebre precum Rendez-vous pe Avenue Montaigne, Prêt-à-Porter, Ioana D'Arc, Printre Gorile precum si o nominalizare pentru cele mai bune costume la premiul Cezar in 1994 pentru filmul 'Vizitatorii'.
'Colaborarea cu Casa Chanel a fost extraordinara. Mi s-a dat libertate sa creez ceea ce am vrut pentru film' a declarat Catherine Leterrier pentru Vogue.com

Niciun comentariu :