sâmbătă, 7 noiembrie 2009

WINGS BY IRIS SERBAN: PRIMAVARA-VARA 2010



Athenee Palace Hilton - Bucharest si Avanpremiere Concept a gazduit in urma cu o saptamana, in salonul “Le Diplomate” cea de-a VI-a editie a “Soirees de la Mode”-invitata: colectia primavara-vara 2010 a designerului IRIS SERBAN intitulata:”Wings”.


IRIS SERBAN debuteaza in moda romaneasca de varf cu o colectie inspirata de fascinatia zborului si de clar-obscurul inserarii, de misterele lui Magritte si de Chantall Thomas-regina corsetului. E o lume ca o intrepatrundere artistica de 1910 cu anii ’50 si ’90. Rezulta o combinatie de transparente si accente, de culori si personaje ce par amazoane din paduri necuprinse coborind si cucerind orasul-ca in viziunea maestrului Magritte. Totul este dublat de forta si fermitatea data de corsete, bustiere si accente anatomice inedite aplicate insa pe materiale si produse suave si romantice.

Totul e ca un vis si un joc intre universul ecvestru si o serata dansanta cu James Bond, la lumina misterelor unei nopti de vara, intr-o zona nepatrunsa dintre ultra-natural si urban.


Look-ul se bazeaza pe o gama rezervata de tonuri: de la off-white la bej si de la arama pana la gri si negru. Accentul principal e pus pe silueta in X, reflectata in principal pe sacou/smoking, rochia de cocktail/corset si efectele de lenjerie - solist.

Materialele sunt speciale, in parteneriat cu “Mystic” textile: matasa, organza, satin, voal de matase si de bumbac, piele si materiale tehnologice complexe. Special pentru colectie a fost realizata o colectie de incaltaminte-“Christelen B” 2010, atelier. Accesoriile de par sunt semnate: “Carla Brillanti”. Mecenatul in Romania, capata astfel o consistenta speciala, cu rezultate remarcabile-vizibile in acest autentic “debut al anului”.

Noua atitudine semnata IRIS SERBAN reprezinta un balans fin si creativ intre mister si realitate, intre masculin si ultrafeminin, intre forta si fragilitate – semanind aproape, inca de la inceput, cu o “semnatura”, de designer cu largi perspective.


Invitat special, pentru a asigura live coloana sonora a colectiei, intr-un proiect de “cercetare”, de muzica electro “for fashion” s fost SILENT STRIKE, o adevarata revelatie a muzicii electronice romanesti.


Make-up : Faces by Maria Pauna

Hair styling : Bloom By Claudia Micu


Un comentariu :

Anonim spunea...

IMPRESIONANTA COLECTIA !
CRED CA E SINGURA COLECTIE INTERESANTA SI F BINE LUCRATA...SINCER, CALITATEA MATERIALELOR SI FINISAJELE ROCHIILOR IMPECABIL, MAI RAR INTALNIT...BRAVO EI, NENE, SI TALENT SI STIE CU CE SE MANANCA MESERIA...