vineri, 12 februarie 2010

Fii groovy in cizme de cauciuc



FITCAMP – FITNESS ONLINE &textalign=right&offsetTop=0&textcolor=#333333&hovercolor=#333333&linkcolor=#333333&w=164&h=46&sifr_url_0=index.php?id=3%26tx_ttnews[tt_news]=3346%26no_cache=1" quality="best" src="http://www.petocuri.ro/fileadmin/swf/sifr/franklin.swf" width="164" height="46">
Fii groovy in cizme de cauciuc

Le-ai observat probabil de toamna trecuta. Cizmele de cauciuc au evoluat, incet-incet, de la statutul de clapari de pescuit spre arsenalul obligatoriu al oricarei fashioniste.

Sunt comode, simpatice si, cel mai important, te protejeaza de umezeala si noroi pe o vreme neprietenoasa sau pe o ploaie crancena. Vin intr-o gama infinita de culori si modele, putand fi comandate de pe internet sau achizitionate direct din magazinele de la noi.

Poti purta cizmele la jeansi sau la o rochie deasupra genunchilor, asorteaza-le la un dres mat, o pereche de manusi pana la cot si o bereta preppy si ti-ai asigurat un outfit de mare senzatie.

In prezent, cel mai cunoscut trade-mark pentru rubber boots este Wellington. "Wellies", asa cum sunt poreclite faimoasele cizmulite, au o istorie mai veche si mai controversata decat s-ar crede. Povestea lor a inceput in secolul al XIX-lea, cand primul Duce de Wellington si-a instruit cizmarul sa ii croiasca o pereche de cizme aidoma celor care fac in ziua de azi ravagii pe podiumuri. Ducele poate fi vazut purtand the wellies intr-un portret realizat in 1815 de catre James Lonsdale.

Cizmele au prins repede teren in randul gentlemen-ilor britanici, fiind considerate foarte in fashion si de bun gust in cercurile sociale inalte. Au devenit o piesa de rezistenta pentru dandies, ramand in tendinte pana in 1840.

Daca la inceput erau confectionate din piele si folosite inclusiv la calarie, in 1952, odata cu descoperirea formulei magice a cauciucului de catre Charles Goodyear, Hiram Hutchinson a locuit pielea cu acesta din urma. Au fost folosite ulterior ca echipament in razboi, in agricultura si la pescuit, devenind, spre jumatatea secolului trecut, un accesoriu preferat deopotriva de barbati, femei si copii.

In momentul de fata, cele mai cunoscute site-uri care comercializeaza cizmulite sunt www.wellieart.co.uk, www.funky-wellington-boots.co.uk si www.wellieboots.com/ .

Niciun comentariu :