luni, 16 august 2010

Preppy Style


Preppy Style


de: Ana-Maria Cioroaba

Ce se asorteaza de minune cu o vara in Nantucket,mersul cu barca si scolile de elita din Ivy League?Daca ai admirat vreodata t-shirt-ul polo,Khaki shorts si accesoriile sporty,atunci ai raspunsul: preppy style.

Stlul preppy il putem numi un trend,dar deasemenea este un look clasic.Stilul preppy nu a disparut niciodata,ba chiar putem spune ca intrat intr-o adanca habitare pentru ca apoi sa revina cu forte proaspete.Stilul preppy aparut in decursul anilor '70 si 80' ca urmare a aparitiei hainelor sport si echipamentelor sportive,apoi a fost adaptat stilului casual.

Stilul preppy s-a scaldat in culori sezonul acesta.Vedem kelly green,purpuriu,galben,si roz deschis adesea,dar semnatura polo putem spune ca este unica.Tricoul polo-semnat de Lacoste sau Ralph Lauren este clasicul sau cel mai popular-poate fi asortat cu simple slip-on,sau shorts,ceea ce inseamna ca este o foarte buna metoda de a arata bine in preppy style.

Daca ai deja foarte multe tricouri polo,atunci sezonul acesta vine cu ceva nou.Colectia Kris Van Assche ne aduce stilul polo updatat de club-umeri proeminenti,button placket.Van Assche a jonglat cu o puternica paleta de galben si verde sage.

Stlilul preppy ne intoarce in anii copilariei si ne preda cele mai mici detalii-toate piesele sunt asezate la "dunga" ,niciun element nu poate fi pus gresit iar calitatea este lasata la vedere.Daca ti-ai dorit macar o data sa pari o good girl si sa impresionezi chiar si cea mai pretentioasa institutie atunci preppy este solutia.

2011 ne introduce in preppy-glam,unde preppy cocheteaza cu accesoriile glam.Daca vrei sa abordezi acest stil,ia o camasa nerdy,combina cu high-heels,posete chic si cravate prinse nonsalant .La un asemenea stil,iti este interzis sa uiti de atitudine!Siguranta de sine si sociabilitatea fac jocul.

Elementele caracteristice acestui stil sunt:puloverul polo,cel ecosez,cardiganul,blazerul,accesorii sport,camasa Oxford,hainele tip cruise,pulovere puse pe spate,panglici puse in par,gulere evidentiate,pantaloni kaki,haine inspirate din diverse sporturi-rugby sau tenis,fuste in croieli clasice,perle si alte bijuterii vintage.Brandurile care promoveaza acest stil sunt Lacoste,Ralph Lauren,Luella,Gap sau Derek Lam.

Niciun comentariu :