vineri, 18 februarie 2011

Stilul Oxford

Anul acesta, o pereche de pantofi masculini ar trebui sa fie un „must-have” in garderoba unei femei. Clasici, in stilul british, pantofii Oxford sunt cea mai buna alegere, fiind in tendinte in primavara lui 2010. Confectionati din piele, cu sireturi si diverse peforari sau cusaturi in forma de U in partea din fata, acest timp de incaltari poti fi fie cu talpa plata, cu toc mic sau cu model de botine.

Culorile cele mai potrivite pentru pantofii tai Oxford ar fi negru sau alb-negru. Merg foarte bine cu pantaloni cu dunga din stofa, drepti sau evazati, pentru o tinuta de birou sau cu jeansi, vesta sau palarie de fetru si alte accesorii vestimentare de inspiratie britanica, pentru o tinuta casual.

Iata insa si alte combinatii pe care le-ai putea face cu pantofii tai Oxford, proaspat achizitionati.

Stilul Agyness Deyn

Fotomodelul britanic Agyness Deyn este recunoscut pentru stilul ei foarte masculin, fiind de altfel una dintre fanele infocate ale acestor pantofi.

Iata ce combinatii iti sugereaza Deyn:

• Asorteaza o pereche de pantaloni masculini sau blugi indoiti cu tricouri cu imprimeuri rock&roll. Accesorizeaza tinuta cu o palarie cu borul scurt si un blazer.

• Poarta pantofii tai Oxford cu o rochie feminina din material delicat cu volane asortata la o geaca de piele.

Sursa foto: www.fashion-clicks.blogspot.com

Printesa boho chic

Foloseste pantofii Oxford pentru a crea o tinuta boho chic, foarte la moda sezonul acesta.

Sugestii de look:

• Asorteaza pantofii la o pereche de blugi slim si un tricou sau top casual

• Combina o fusta scurta evazata cu un top si o pereche de pantofi Oxford.

Sursa foto: www.pandorasinspirations.blogspot.com

Uniforma masculina

Masculinizeaza-ti tinuta cat mai mult. Asorteaza pantofii cu costume barbatesti, camasi, bretele, veste in V, blazare plus tricouri si chiar cravate. Aceste detalii vestimentare au fost un punct de atractie in colectiile concepute de marile case de moda pentru sezonul primavara/vara 2010.

Sursa foto: www.exministers.wordpress.com

Sursa foto: www.pandorasinspirations.com

Un plus de sclipire

Pentru a aduce un plus de originalitate unei tinute simple, foloseste-te de ajutorul oferit de pantofii Oxford cu sclipici.

Idee de stil:

• Asorteaza o pereche de blugi skinny sau suflecati la un tricou simplu sau cu imprimeu si completeaza tinuta cu o pereche de pantofi Oxford cu sclipici. Accesorizeaza tinuta cu bretele, vei capata un look mai nonconformist si in tendinte.

Sursa foto: www.myfashioncents.com

Girlish look

Poti creea un look girlish foarte rapid si usor cu ajutorul acestui tip de pantofi masculini. Asorteaza-i la o rochie cu buline si efectul este garantat. Ai grija insa ca nuanta pantofilor sa fie apropiata de cea a bulinelor de pe rochie.

Sursa foto: www.fashionbombdaily.com