sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Ai renunta la sprancene de dragul modei?

Industria frumusetii este mereu in cautare de idei nonconventionale pentru a-si promova produsele. Givenchy a intrecut masura. In campania de toamna/iarna 2009-2010, manechinele au pozat fara sprancene. La machiaj, sprancenele nu au fost acoperite cu chiturile de machiaj speciale ci, decolorate sau pur si simplu rase.

Noul look fara sprancene i-a socat chiar si pe unii criticii de moda care au fost de parere ca superbele manechine nu mai au nimic feminin in infatisarea lor.

Bizarul trend castiga teren pe catwalk, in defilarile de toamna/iarna ale caselor Balenciaga si Prada.

Modelele care au defilat, au acceptat sa li se inlature sprancenele. Astfel, manechinele aduceau mai degraba cu niste femele alien sau eroinele unui film SF decat cu niste dive fashion.

Ciudata gaselnita si-a gasit si niste adepte. Este vorba de modelul olandez Lara Stone care prefera sa-si poarte sprancenele decolorate. Cu acest look ultra -light, Lara Stone a defilat mandra in colectiile Chanel, Jean-Paul Gaultier si Givenchy.

Modelul a fost repede adoptat de colega ei de breasla Kristen McMenamy care a aparut pe coperta editiei italine a revistei „Vogue”, fara sprancene.

Moda lansata de Mona Lisa sau regina Elizabeth I a fost ridicata la rang de modernitate. Ne-am umflat buzele cu silicon, ne-am perforat nasul si ne-am intins ridurile cu botox, de ce nu am face ceva si cu sprancenele?

Biblia stilului aproba dispraritia sprancenelor

Renuntarea la sprancene este salutata de unii stilisti, care vad in acest trend o declaratie a optimismului si idealismului, un exercitiu al modernitatii, puntea de legatura dintre cele doua sexe. Publicatia care a incurajat aceasta moda este insasi „Vogue“, faimoasa biblie a stilului.

„Oamenii se intreaba « Cum pot fi trendy? Doar nu pot sa-mi cumpar o poseta noua in fiecare zi. Ce sa fac ca sa fiu in trend? ››. Moda fara sprancene este un look grozav pentru moment. Totusi, sa nu ai deloc sprancene nu cred ca ar da bine la birou sa la cina cu parintii. Cel mai rezonabil ar fi sa-ti decolorezi putin sprancenele”, este de parere Sarah Brown, beauty editorVogue”, editia americana.

Make-up artistii contraataca

Parerile nu sunt impartasite si de tabara make-up artistilor. Alberto Esteban, senior make-up artist pentru Bobbi Brown atrage atentia asupra faptului ca sprancenele incadreaza ochii si confera un anumit echilibru fetei. Fata fara sprancene este ca un tablou fara rama.

„Ochii sunt lipsiti de viata fara sprancene. Sprancenele sunt cruciale si exprima personalitatea fiecarei femei.” continua ideea, Vaishaly Patel, un reputat estetician britanic, care se ocupa de sprancenele multor celebritati.

Fara sprancene, fara sexapeal

Legile atractiei dinte cele doua sexe au facut obiectul multor studii. Potrivit unei cercetari recente, studentii universitatii Louisville sunt de parere ca figura femeii ideale trebuie sa fie dotata si cu sprancene arcuite.

Forma bine definita a sprancenelor, ca atuu al feminitatii, a fost confirmata si de antropologi.

Profesorul Ben Jones de la Aberdeen University confirma aceasta regula a seductiei: „Barbatii din toate culturile sunt atrasi de sprancenele arcuite care confera fizionomiei, un aspect tineresc. Se pare ca exista si o conexiune fizica: femeile cu mai mult estrogen au sprancene mai pronuntate, iar estrogenul este un indicator important al sanatatii si fertilitatii”, a explicat Ben Jones.

De ce nu putem trai fara sprancene

Renuntarea la sprancene nu este o operatiune lipsita de riscuri.

In afara de faptul ca s-ar putea sa nu mai arati deloc sexy, lipsa sprancenelor s-ar putea sa-ti afecteze si vederea.

Sprancenele nu sunt numai estetice, ci au si un important rol anatomic:

  • Asigura o vedere mult mai clara si mai confortabila.
  • Impiedica impuritatile, transpiratia si ploaia sa patrunda in ochi
  • Semnaleaza emotiile si joaca un rol important in limbajul trupului.

Cum ar arata vedetele fara sprancene

Moda fara sprancene confera un look sever, asexual, robotizat care nu flateaza deloc feminitatea. Daca nu te-ai convins, uite cum ar arata vedetele fara sprancene.

VOT: Ai renunta la sprancene?


Niciun comentariu :