joi, 14 ianuarie 2010

10 Bad trends in ultimii ani

La fiecare inceput de an simtim nevoia sa criticam cumva perioada peste care am trecut. Poate ca facem asta pentru a crea un antecedent pentru greselile viitoare. Sau poate pur si simplu e foarte amuzant sa vedem pana unde poate merge obsesia noastra cu moda. Prin urmare astazi va vom prezenta cateva trend-uri din ultimii ani ce ar merita sa fie catalogate drept ‘crime impotriva modei’.

1. Pantalonii 'de harem'

Sunt largi, inutili si din spate arata mai rau decat arata din fata. Fanii acestui trend sustin ca sunt foarte comozi si probabil ca asa si este; insa nu trebuie sa uitam ca arata ca si cum ar ascunde un pampers. Pantaloni tip Aladin au fost adusi pe catwalk anul trecut de brand-uri precum Alexander McQueen si Chloe iar unele vedete americane au reusit sa ii poarte cu un success relativ. Conditia de baza pentru a arata cat de cat bine in ei e sa fii slaba si ai un corp bine tonifiat. Insa si persoanele cu un astfel de corp risca sa para mai mari decat sunt in realitate. Exista si o parte buna a acestei mode. Cu ocazia pantalonilor de harem e prima data in multi ani cand am vazut top-modele cu solduri (mai exact, top-modele ce par sa aiba solduri).

Daca ne uitam cu atentie la acesti pantaloni ne dam seama ca nu sunt decat o versiune actualizata a pantalonilor facuti faimosi de MC 10 Bad trends in ultimii aniHammer. Va mai amintiti de ei? Foarte populari la vremea lor, acesti pantaloni au devenit, nu la foarte mult timp dupa, subiect de ras. Atat femeile cat si barbatii ar trebui sa se se fereasca sa poarte acesti pantaloni, macar in spatiul public.

2. Jeansii cu talie foarte, foarte joasa

Pantalonii cu talie joasa reprezinta o piesa vestimentara ce si-a gasit drumul cam in fiecare garderoba si pe buna dreptate. Insa nu ma refer aici la acest tip de pantaloni ci la o versiune exagerata in care slitul aproape ca dispare si care nu pot fi purtati decat dupa un epilat inghinal total. Insa ‘puterea’ jeansilor cu talie exagerat de joasa se vede cel mai bine atunci cand posesoarea lor se aseaza expunandu-si lenjeria intima. Sa ii multumim impreuna cantaretei Britney Spears pentru faptul ca a convins o lume intreaga ca nu e asa de rau sa iti expui bikinii in public, in timp ce ii porti, indiferent ca esti slaba cat un bat sau ai cateva (sau mai multe) kilograme in plus.3. Pantalonii 'skinny' purtati de barbati

10 Bad trends in ultimii aniDaca pantalonii foarte stramti si cu talie joasa arata bine pe femeile slabe, nu putem spune acelasi lucru si in cazul barbatilor. Daca sunt slabi atunci acest tip de pantaloni ii face sa para niste schelete ambulante, iar daca sunt plinuti atunci arata ca un mar caramelizat infipt pe un bat. In plus, talia joasa a acestor pantaloni promite sa ne dezvaluie fie perechea de boxeri a posesorului fie o imagine directa asupra unei zone pe care cu siguranta nu dorim sa o vedem.

4. Papucii Crocs

Nu reusesc sa imi imaginez o idee mai stupida decat un papuc facut dintr-o bucata de cauciuc, gaurit ici-colo si purtat pe strada. Si totusi nebunia Crocs continua sa ia amploare. E posibil ca multa lume sa nu fie de acord cu mine insa sunt sigura ca exista si multe femei care nu pot sa treaca cu vederea hidosenia acestor papuci. Veti spune poate ca sunt foarte comozi si ca nu sunt incaltaminte de ocazie. Daca prin ocazie intelegeti orice iesire din casa atunci sunt de acord cu voi. Papucii Crocs ar trebui sa apara in public cel mult pe plaja vara. Cat despre comoditate, exista si papuci atat frumosi cat si comozi.

5. Dantura metalica de post de bling

Mai tineti minte dintii metalici ce apareau prin dantura bunicilor si a altor persoane de varsta lor? In cazul asta va amintiti probabil si efortul acestora de a-i ascunde pe motiv ca sunt inestetici. Se pare insa ca dantura metalica (purtata de fapt peste dinti) si strasurile fixate in dinti pot deveni accesorii, asta in cazul in care valoarea lor poate ajunge ba chiar depasi valoarea unui apartament cu doua camere. Rapperii se fac vinovati de promovarea acestui trend, care, din fericire, ramane izolat pe scena si in comunitatile afro-americane din S.U.A.

Moda a inceput cu un dinte din aur, apoi doi dinti din aur si dintr-o data intreaga dantura a fost invelita in aur. Poate ca dantura bling se potriveste unui personaj negativ precum Jaw din ‘James Bond: The Spy Who Loved Me’ insa nu are ce cauta la un om normal. Dantura bling primeste din partea noastra titlul de cel mai urat accesoriu si cel mai ingrozitor trend posibil.6. Cizmele si esarfele mari purtate pe timp de vara

10 Bad trends in ultimii aniOricat de bine ar arata cu pantaloni scurti cizmele nu ar trebui purtate niciodata vara, chiar daca scrie Ugg pe ele. Acelasi lucru il putem spune si despre esarfele mari ‘artsy’. Cum poate cineva sa poarte cizme pufoase si straturi de material in jurul gatului la o temperatura de peste 30 de grade? Astfel de accesorii evidentiaza faptul ca unele femei ar face chiar orice de dragul modei.

7. Colantii purtati pe post de pantaloni

Colantii sunt utili in garderoba unei femei deoarece chiar pot influenta in bine un outfit. Asta presupune insa sa fie purtati cu ceva, cum ar fi o fusta, rochie, tunica, pulover etc. Femeile care ii poarta insa cu topuri stramte ce ajung doar pana in talie neacoperind fundul si soldurile merita sa le fie interzis dreptul de a-i avea, indiferent ca au dimensiuni de top-model sau nu.

8. Decolteurile adanci purtate de barbati

Chiar daca au pectorali de invidiat iar pieptul nu are nici un fir de par pe el, barbatii tot ar trebui sa se fereasca de decolteurile mari. Fie ca vorbim despre decolteurile rotunde sau de cele in ‘V’, atata timp cat se termina pe linia ce uneste sfarcurile (sau, doamne fereste, mai jos) nu au ce cauta pe un barbat. Daca vreti sa stiti pe cine puteti arunca vina pentru asta uitati-va peste tinutele lui Ed Westwick.

9. Sepci purtate altfel decat ar trebui

Sa va dau cateva exemple: sepci purtate intr-o parte, sepci mai mici purtate pe varful capului peste o bandana etc. Raperii sunt cei vinovati de popularizarea acestui trend iar adolescentii sunt singurii (sper) care mai cred ca arata ‘cool’ cu asa ceva pe cap.

10. Pantaloni brodati cu diferite cuvinte

Ati vazut cu siguranta pe strada fete imbracate fie in jeansi, fie in pantaloni sport pe care scrie cu litere mari si de obicei sclipitoare cuvinte precum ‘sexy’, ‘hottie’, ‘juicy’, ‘cute’, ‘love’ etc. Insa cuvintele in discutie nu sunt aruncate la intamplare, ci sunt asezate direct pe posterior. Sincer, daca partea respectiva a corpului intruneste calitatile necesare pentru a fi numita astfel, lumea va observa si fara eticheta pusa pe fund. Daca nu, atunci o eticheta nu va schimba adevarul ci doar il va pune in evidenta.

Niciun comentariu :