marți, 20 aprilie 2010

Cum să îţi faci coafuri împletite

Cozile împletite, care se poartă în acest sezon, sunt potrivite şi în timpul liber, şi la birou, şi pentru evenimente speciale. Iată cum îţi poţi face singură o coadă spic sau una...

Împletiturile se numără printre tendinţele acestei primăveri în materie de coafuri. În funcţie de stilul ales pot fi romantice, sportive, elegante, dar întotdeauna coafurile împletite sunt sofisticate.

Din fericire, asta nu înseamnă că sunt şi greu de făcut, deşi, la prima vedere ai fi convinsă de contrariu. În afară de banala coadă împletita din trei şuviţe, pe care o poţi prinde la ceafă sau într-o parte, încearcă şi alte tipuri de împletituri, mai complicate.

Dacă nu ai experienţă probabil că va trebui să exersezi un pic înainte să devii profesionistă în împletituri, dar cu siguranţă îţi vei da seama că a meritat efortul când toţi ochii se vor întoarce către părul tău.

Coada spic


Împletitura spic sau franţuzească se face relativ uşor dacă ai ceva îndemânare şi timp să exersezi. Chiar dacă e mai bine să apelezi la o prietenă pentru ajutor, poţi să faci şi singură împletitura, cu condiţia să verifici rezultatul în oglindă.

Cum se face:

• Piaptănă-ţi bine părul ca să nu fie încurcat.
• Apucă o şuviţă mare de pe calotă şi desparte-o în trei.
• Împleteşte normal odată sau de două ori.
• A treia oară când treci partea din stânga peste cea din mijloc adaugă şi o şuviţă din părul rămas liber la tâmpla stângă. Repetă în dreapta.

Urmăreşte filmul pentru a vedea cum poţi să-ţi faci singură o împletitură spic.



Exersează până când deprinzi mişcările şi nu-ţi face griji dacă nu iese perfect. Se poartă cozile neglijente.

Coada olandeză


Pentru un pic de variaţie, încearcă o împletitură olandeză – i se spune şi coada franţuzească inversată - dar numai după ce ai învăţat să faci coada spic. Coada olandeză este foarte asemănătoare cu cea franţuzească, numai că şuviţele din exterior trec pe sub cea din mijloc, nu pe deasupra ei.



Coada de peşte

E mai puţin cunoscută la noi şi tocmai de aceea foarte originală. Din fericire se face şi destul de uşor, însă ai nevoie de un păr lung sau mediu.

Cum se face

• Leagă părul într-o coadă de cal, fie la spate, fie într-o parte.

• Împarte coada în două şuviţe egale.

• Din exteriorul părţii stângi, scoate o suviţă subţire pe care o uneşti cu partea dreaptă.

• Din exteriorul părţii drepte scoate o suviţă subţire pe care o uneşti cu partea stângă.

Urmăreşte filmul pentru a vedea cum să-ţi faci singură o împletitură în coadă de peşte.

Niciun comentariu :