marți, 10 noiembrie 2009

Mihai Albu iti recomanda cizmele peste genunchi






Care sunt diferentele majore intre tendintele din sezonul cald si cele din sezonul rece. Nu ma refer la materiale, pentru ca este normal sa fie altele, ci la culori, croieli...

Sigur, apar culorile de toamna, ceva mai terne. In ceea ce priveste piesele pe care le realizez eu, trebuie sa spun ca merg pe metalizat, si, in general, un animal print, chiar un sarpe metalizat. Alatur mai multe tipuri de textura: animal print cu metalizat, metalizat uniform cu metalizat imprimat. Folosesc accentele astea pe partea din spate, pe calcai, in asa fel incat tocul sa para mai inalt. Pun in evidenta platoul, cu o taietura obliga, in asa fel incat sa para putin agresiv. Am mers foarte mult pe cizme, ghete, botine. Cizmele sunt peste genunchi, chiar am 40 cm peste genunchi.



Mai am inca o gaselnita, este vorba despre gentuta prinsa sub genunchi. Este o gentuta in miniatura, care are niste cureluse care se prind sub genunchi sau care nu se prind, ajungand astfel ca gentuta sa fie purtata in mana.

Cizmele sub genunchi sunt fronsate pe glezna, apar iarasi acele cureluse care pot sa marcheze fronsajul de pe glezna sau se pot pune in partea de sus, ca un marcaj superior. Cizmele sub genunchi au taietura pe degetele de la picioare, sunt asa numitele cizme decupate. Acestea sunt de ocazie. Acelasi lucru este valabil si pentru cizmele peste genunchi care sunt foarte lucrate. Botinele si ghetutele sunt foarte ample in partea de sus, cu taieturi arhitecturale, foarte multe colturi, suprapuneri, jocul materialelor: velur cu materiale metalizate. Foarte multe barete transversale, care dau o nota rock, acele barete pot fi interpretate in mai multe feluri: ori cu tinte, capse, ori simple, ori chiar multicolore.

Care sunt must-have-urile sezonului?
Cizma peste genunchi, eu cred ca nicio femeie nu trebuie sa rateze stilul acesta in sezonul rece, purtate la niste rochii mai scurte, fuste scurte.

Am vazut ca exista o combinatie intre cizma groasa si rochia dintr-un material vaporos. Este o greseala sau este un trend?
Eu cred ca nu se potriveste. Acum moda este destul de permisiva si chiar se practica tot felul de alaturari neobisnuite, dar trebuie avut grija sa nu se dea in prost gust. Sunt unele alaturari care nu dau bine impreuna, dar fiecare poarta cum vrea.

Se inregistreaza o revenire a anilor '80 in moda.
Da, pentru ca se poarta foarte tare platformele si platourile. Tocurile foarte inalte, fie ele groase sau subtiri. Tocurile mai groase merg ziua, chiar foarte bine. In ceea ce priveste platoul, pot spune ca este de mai multe tipuri. Eu folosesc acel platou care este evazat in partea de jos si nu in partea de sus. In anii '80 se purta platoul care era evazat in partea de jos.Absolut tot ce lucrez eu este pe toc foarte inalt, de la 12 cm in sus, cu aparitia platformei, cu diverse interpretari de seara, de zi sau de ocazie speciala. Apar tot felul de ornamente. Imi place ca atunci cand se abordeaza o tinuta de ocazie, piesele de rezistenta sa fie tocmai accesoriile, si nu partea vestimentara. Pentru o imbracaminte ceva mai terna, cu niste taieturi ceva mai simple, sa se abordeze incaltaminte tip bijuterie: cu multe aplicatii, care sa ia ochii, sa domine tinuta.

Daca vrem sa fim sport, casual sau elegant, in iarna asta, ce trebuie sa purtam? Tinutele sport si casual merg pe o incaltaminte comoda, fara toc si cu diverse alaturari de taieturi simple. La birou daca nu exista un dress code, tot incaltaminte comoda, toc micut, nu se face parada pe accesorii.

Care este ordinea in momentul in care vrem sa ne achizitionam o tinuta. Rochia si apoi incaltamintea sau invers?
In principiu, ar trebui alese impreuna, dar cred ca in prima faza trebuie aleasa rochia, pentru ca este partea cea mare, se vede cel mai mult si trebuie sa vina bine pe corp.

Am vazut foarte multe tinere care aleg sa poarte tocuri foarte inalte pe strada, incaltaminte care se preteaza pentru seara, dar este destul de uzitata ziua. Niste greseli despre care s-a tot vorbit, dar ele inca apar.

Da, momentul zilei si tipul de incaltaminte si de accesorii care trebuie purtat intr-un anumit moment sunt foarte importante. Trebuie evitate tocurile inalte. Este adevarat ca acum incaltamintea cu platforma si cu platou este foarte comoda, tocul este ceva mai inalt, pentru ca, preluand o parte din caderea de nivel din partea din fata inaltata, incaltamintea este totusi comoda. Se poate merge pe o cadere de nivel care sa fie de 8 maximum 10 cm, astfel piciorul sta relativ normal, dar purtata toata ziua devine incomoda si este un stres in plus. Trebuie ales foarte bine momentul zilei. Pastrati tocurile pentru ocaziile speciale si, hai sa zicem, pentru o iesire in club, daca nu exista un eveniment special. Ziua cat mai comod, daca nu sport.

Niciun comentariu :