marți, 15 decembrie 2009

Ce porti de Sarbatori?

Se apropie una dintre cele mai frumoase perioade din an, Sarbatorile de iarna. Daca pentru barbati este simplu, capitolul vestimentatie rezolvandu-se aproape de la sine, pentru noi, femeile, lucrurile sunt mai complicate.

Fie ca ramai acasa si-ti primesti prietenii in vizita, fie ca petreci la restaurant sau pleci undeva la munte, felul in care te imbraci este la fel de important.

Este adevarat ca perechea de blugi si topurile lejere sunt foarte potrivite pentru o petrecere lejera, insa ce te faci daca ai un dress code care te obliga la o tinuta deosebita? Ca sa-ti rezolve intr-o oarecare masura aceasta problema, o parte dintre designerii din Romania s-au oferit sa-ti spuna cam care ar fi tendintele pentru aceasta perioada si cum ar trebui sa te imbraci, astfel incat tinuta ta sa nu fie nepotrivita evenimentului.

Debenhams si Aldo, reintoarcere in anii '80


Retro, romantic, sofisticat, cam acestea ar fi cuvintele care ti-ar caracteriza look-ul daca te-ai gandit sa mergi pe mana celor de la Debenhams si Aldo. "Sezonul acesta colectiile sunt influentate de elemente din anii '80: structuralism, croieli arhitecturale, umeri supradimensionat sau un singur umar, aplicatii in zona gatului si paiete. Culorile cele mai populare sunt negru, rosu si roz, cu accente intense de violet, albastru, turcoaz sau verde", declara Ionut Vardianu, Brand Manager Debenhams.

Ca sa vina in completarea tinutelor create de designerii acestui brand, Bianca Alexandru, Brand Manager ALDO, iti spune cum sa-ti alegi incaltamintea: "Inspirata de fashion iconu-urile anilor '80, linia Lucky Star cuprinde platforme cu toc subtire si botine cu decupaje, ideale in combinatii cu hiturile sezonului de toamna. Imprimeurile exotice, in special zebra si reptile, s-au reintors spectaculos in tendinte, impreuna cu accentele puternice de culoare, fucsia si albastru cobalt. Tocurile sculptate si platformele sunt mai bine definite prin detalii arhitecturale si unghiuri drepte, si prin jocul de culori al materialelor pentru platforme. Lacul ramane puternic prezent la balerini si botinele stiletto".

Nichi Cristina Nichita mizeaza pe lejeritate


Rochii si fuste cu volane, bluze si top-uri, asortate cu bolerouri in tendinte sau redingote, toate au un punct comun: femeia sexy. Liniile propuse se perinda intre cinematografia anilor '40 si moda anilor '60, ca surse de inspiratie majore. Se regasesc nuante si accente din moda empire, din cinematografia hollywoodiana si din moda minimalista a anilor '60.

Piesele recomandate pentru aceasta perioada te invita la romantism, printr-un veritabil joc al texturilor, ce subliniaza bogatia materialelor folosite: catifea, brocard, tull, voal, dantela, tafta plisata. Paleta cromatica imbina la un joc intre negru, culoarea elegantei in orice sezon, si nuante de prun, mov si grena, culorile anului.

Detaliile au si ele un loc remarcabil, fie ca este vorba despre gulere tubulare, pliseuri, volane, nasturi imbracati, fie ca este vorba despre fundite. Poti alege sa faci o incursiune printre tinutele movie star reprezentate de costume deux-pieces din brocard cu garnituri contrastante, rochia flapper din catifea, bluze decoltate atat in fata cat si la spate, lasand descoperita o parte a corpului extrem de sexy, dar uitata.

Eugenia Enciu te invita la o calatorie prin lumea celor mari


Pentru ca deja ai pornit, probabil, in cautarea outfitului perfect pentru Craciun si Anul Nou, pentru ca probabil ai rasfoit reviste si ai vizitat zeci de magazine, poate a venit momentul in care sa iti faci un ceai negru clasic, sa te bucuri de cateva momente de liniste si sa trasezi cateva linii pe o foaie.

Un joc simplu! Ce culori ti-ar placea sa porti, ce detalii iti plac cel mai mult la un outfit de seara, ce lungime vrei sa aiba rochia, ce materiale iti plac si deja lucrurile vor incepe sa capete contur. Acum iti va fi mai simplu sa te hotarasti cum vei arata la party-ul de Anul Nou. Daca insa nu iti poti crea o imagine, iti recomand cateva tinute care te vor scoate cu siguranta din anonimat.

  • Rochia Sailor din paiete, Markus Lupfer, accesorizata cu o pereche de pantofi decupati si o geanta extra small neagra.
  • Rochia DKNY, o bluza T shirt din voal de matase si o fusta din paiete o pereche de stiletos Louboutin.
  • Rochia Willow din jerseu creata parca pentru a fi purtata cu o geaca de piele si o pereche de sandale mozaic de la Thakoon.
  • Rochia Rachel Gilbert din matase si paiete, pefecta pentru o Cinderella look alike.
  • Si propunerea Atelier Eugenia Enciu: Bluza din matase si fusta creion cu aplicatii din piele.

Andra Clitan iti propune un look futurist


Inspirat din colectia primava-vara 2009-2010, Segmentari, outfit-ul pentru sarbatorile de anul aceasta trebuie sa contina neaparat, in viziunea designerului, texturi diferite si alaturari ale materialor contrastante, cu accente futuriste in detalii si accesorii. De asemenea, Clitan propune antiteza dintre fluid si rigid, la capitolul materiale, combinatia intre matasea naturala, bumbacul satinat, jerseul de matase, chantungul, docul, taftaua sau velurul.

"Mi-am propus sa realizez, intr-o maniera artistica, deconstructia corpului feminin asa cum nu mai este astazi perceput. M-am orientat catre decupaje arhitecturale care sa stea in opozitie cu lejeritatea obtinuta din materiale delicate. Colectia mizeaza pe o combinatie de culori de pamant, pasteluri, si albastru ultramarin. In plus, ele au fost intarite si printr-o alaturare variata a texturilor", declara designerul.

Si pentru ca orice tinuta trebuie completata de accesorii, rochiile lungi, fluide prezentate de Andra Clitan merg foarte ine cu incaltamintea cu talpa de peste 10 cm, creand astdel o imagine fascinanta de statui in miscare, static plutitor. Cizme inalte cu sireturi sau simple botine imitand forma de potcoava ar fi alegeri mai mult decat inspirate.

Irina Schrotter si Irina Schrotter Gold, ca sa ai de unde alege


Pentru anul aceasta, Mosul trimis de designerul iesean este foarte bogat. In primul rand, propune piese din colectia de primavara/vara creata special de Schrotter, elegante si feminine. Daca alegi sa te imbraci cu piesele Irinei Schrotter trebuie sa ai certitudinea ca naturaletea, feminitatea si senzualitatea se vor regasi in tinuta ta.

Daca vrei ca luxul sa fie cuvantul de oridine al tinutei tale, poti alege piese din colectia Irina Schrotter Gold, in care glamour-ul, stilul sofisticat si calitatea fac front comun. Materialele pretioase se asaza intr-o noua silueta construita pentru a atrage, pentru a fermeca privirea. Mereu reinterpretata, dar de fiecare data intr-o imbinare perfecta care defineste cu adevarat luxul, noua silueta creata de Razvan Ciobanu pentru Irina Schrotter surprinde imaginea femeii rafinate, cu un gust desavarsit.

Asadar, din multitudinea de idei pe care ti le dau designerii nostri, cu siguranta ca ai de unde alege, iar eu astept sa-mi spui la ce te-ai gandit sau, de ce nu, cam care ar fi propunerile tale.

Niciun comentariu :