sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Trend report 2010: reintoarcerea glamourului

Parisul a gazduit, zilele trecute, cel mai important eveniment fashion al anului: Paris Fashion Week. 2010 ne asteapta cu mult negru, dar si tonuri energizante de verde, roz si oranj. Christian Lacroix opteaza pentru linii sobre, Galliano readuce talia si feminitatea in lumina reflectoarelor, in timp ce nonconformistul Jean Paul Gaultier ne propune blanurile colorate si o doza de old fashion glamour.

Christian Lacroix si puterea negrului

Christian Lacroix

Colectia haute couture prezentata de Christian Lacroix a fost catalogata drept radicala, eleganta dar sobra.

Christian Dior

„Pentru 2010 mi-am dorit o colectie abstracta si grafica”, a declarat domnul Lacroix pentru AFP. Cele 24 de modele au etalat pe podium tinute negre sau albastru inchis. Singura extravaganta permisa a fost broderia de aur.

Acuzat ca a folosit prea mult negru in noua creatorul de moda este parere ca negrul nu are nimic de a face cu doliul. Doar pasarea Phoenix renaste din propria cenusa nu?

Christian Dior, new look 2010: desuuri si voalete

Christian Dior ar fi fost cu siguranta incantat de propunerile pentru 2010 ale domnului Galliano.

O adevarata celebrare a feminitatii, colectia inspirata din anii 40’-50’aminteste izbitor „The New Look” stilul cu care Dior a revolutionat, in 1974, regulile elegantei. Talia pusa in valoare, culorile pastelate, animal print, accente de violet, voalete, iata reteta seductiei propusa de casa Dior.

Un detaliu senzual au fost desuurile la vedere, neascunse de jupele transparente din voal si dantela.

„Sa nu credeti ca, sub efectul crizei, am facut economie la materiale”, a glumit Sidney Toledano, presedintele Christian Dior Couture. Elegantele creatii au fost desavarsite de colectia de palarii semnate Stephen Jones.

Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier

Ingerul Albastru”, „Dispretul”, „Moulin Rouge”, va suna cunoscut? Divele celei de-a saptea arte l-au fascinat pe Jean Paul Gaultier care a creat o colectie ultra seducatoare.

Glamourul a devenit legea suprema a elegantei.

Piesele de rezistenta ale colectiei au fost trenciurile plisate, mantoanele de vizon, rochia ultra feminina si nelipsitul corset.

Surpriza au fost blanurile de vizon, vulpe si zibelina in cele mai magnifice culori.

Criticii de moda i-au gasit un singur cusur colectiei sofisticate semnate Gaultier. Unde sunt divele contemporane Penelope Cruz, Scarlett Johansson sau conationala Marion Cotillard?

Un comentariu :

Beatrix spunea...

Eu sper ca generatiile actuale de adolescente sa se inspire si sa adopte o tinuta decenta, originala, eleganta. Intradevar e greu in zilele noastre sa ai haine originale dar existe n metode prin care poti face dintr-o bluza banala o piesa de imbracaminte originala.

Ceea ce nu mai inteleg multe tinere este ca designerul stabilesc ideile principale ale unui trend si tine de imaginatia noastra sa dezvoltam ideile. Daca trendul anul acesta este negru spre exemplu putem sa il invioram cu o pata de culoare sau mai stiu eu..asta vreau sa vad pe strada originalitate si bun gust.